lördag 4 juli 2009

Äntligen vågar HD sätta ner foten

För första gången på länge har högsta domstolen vågat köra över tokfeministerna och fria några män från våldtäktsanklagelser. De sista årens hetsjakt inom sexualbrottsområdet var tvunget att få ett slut och nu har HD slagit fast att det faktiskt måste finnas bevis för att fällas någon. I en rättstat måste det faktiskt finnas bevis för att fälla någon till ansvar för brott och det måste särskilt gälla för sådana grova brott som mord och våldtäkt.

När det gäller alla andra brott finns det i Sverige åtminstone någon form av rättssäkerhet men inte när det gäller sexualmål har det tid efter annan gått att fälla folk på alla möjliga och omöjliga grunder. Att man kan kräva att det skall gälla normala beviskrav i sådana rättegångar beskylls som antifeminism och kvinnohat. Ok det är inte lika illa som det tidiga nittiotalets incest häxjakt där folk blev fällda på alla möjliga märkliga historier som att övergreppen skedde uppe i ett UFO och liknande (personen i fråga fick tio års fängelse för det men blev sedan friad i en resning efter att ha avtjänat 4 år i fängelse - umeåfallet).

De som skall anklagas för en fällande dom i de aktuella fallen är inte HD som skall värna rättssäkerheten utan det är snarare polisen och åklagarna som har gjort undermåliga polisutredningar som inte har räckt till en fällande dom. Det är kanske dags för de myndigheterna att börja göra sitt jobb ordentligt och inte skylla det på HD.

För om man börjar rucka på rättssäkerheten och låsa in alla möjliga för våldtäkt har man inte gett offren upprättelse om det är fel person. För varje oskyldigt dömd går en skyldig våldtäktsman fri och kan upprepa brottet ostraffat. Detta är nått som feministerna borde ta och fundera på.

www.svd.se
www.dn.se
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article5465818.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar