tisdag 28 juli 2009

Stoppa vapnen till Chávez och FARC

De svenska vapen som har dykt upp hos FARC-gerillan i Colombia kom tydligen från Venezuela. Det visar hur svårt det är att kontrollera vapnen som exporteras. Vapnen hade sålts innan Chávez kom till makten och då var det tydligen en demokratisk regim som styrde. Nu när Chávez styr som mer eller mindre öppet stödjer den terroriststämplade FARC gerillan för att destabilisera Colombia och öka sitt inflytande i regionen, skickades vapnen vidare dit. Det skulle inte förvåna mig att fler svenska vapen dyker upp hos mer eller mindre suspekta organisationer runt om i Latinamerika via Venezuelas armé.

Det enda är att omedelbart stoppa exporten till Chávez Venezuela och kräva en rejäl internationell reaktion på Venezuelas inblandning i Colombias eviga inbördeskrig. Det lär väl knappast sätta stopp på Chávez äregiriga planer men hans oförtjänta goodwill i Sverige får sig en rejäl törn.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/bofors-beklagar-vapenfynd-hos-farcgerillan-1.919043
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3262311.svd

1 kommentar:

  1. Den svenska regeringen måste kräva en giltig förklaring om hur vapnen hamnade i en terrorist organisation som Farc-guerrillan.

    SvaraRadera