måndag 11 maj 2009

Bodils mini-cirkus

Fick höra att en vän till familjen. Bodil Granberg som drev Bodils mini-cirkus och födde upp hundar avlidit i lördags. Våra hundar kom därifrån och de har alla varit glada och sällskapliga. I fredags var det inspektion på kenneln och cirkusen. Då det har kommit nya regler om djurhållning och transporter när det gäller hundar och hon inte uppfyllde dessa skulle hon få stänga verksamheten. Det gjorde att hon tog steget i lördags och tog sitt liv. Hon var en annorlunda människa som tydligen inte fick finnas i vårt samhälle. Djurhållningen hade sina brister men inte på den nivån att hundarna for illa och helt enligt de regler som gällde under större delen av hennes tid med cirkusen från 70-talet och fram till nu. Det får faktiskt finnas vissa gränser hur långt myndigheterna får gå fram gentemot en enskild människa.
Må du vila i frid

11 kommentarer:

  1. Tragiskt att hon inte finns längre! Hon har spridit mycket glädje för ett par generationer. Är det sant om inspektion i fredags och att de skulle stänga hennes verksamhet? Låter inte klokt ju.

    SvaraRadera
  2. Hemskt. Jag har sett Bodil var och varannan sommar sedan jag var liten. Hon var jämt så vänlig när man pratade med henne.

    SvaraRadera
  3. http://www.expressen.se/Nyheter/1.1565466/minicirkus-bodil-hittad-dod

    SvaraRadera
  4. Fruktansvärt att en människa kan få förföljas som dom gjorde med henne. Hon var en underbar person som levde för sina djur. Jag tyckte om henne från första stund. Sverige blir nu tomt utan henne. Jag har själv köpt 2 hundar av henne, underbara hundar.
    Vila i frid bodil!

    SvaraRadera
  5. Lisbeth Jansson19/5/09 6:05 em

    Under många år har jag träffat Bodil på zoomässor runt om i landet och lärt känna henne som den mest fantastiska djurmänniska jag någonsin stött på. Jag beundrade henne oerhört!
    Inte minst beundrade jag henne för att hon stod ut med alla de otaliga påhopp som gjordes från privatpersoner, organisationer och myndigheter. Det var mer än en gång hon grät öppet över människors ondska. Men till slut orkade hon tydligen inte med mer.
    Vila i frid, Bodil! Vi är många som minns dig med glädje! De övriga kan ju fundera över vad de gjort mot dig!

    SvaraRadera
  6. Det är hemskt att höra detta . Djur som mår dåligt kan inte göra det Bodils djur gjorde . Hon älskade sina djur mer än man någonsin kan älska någon

    SvaraRadera
  7. varför ska alla lägga sig i hur hon skötte sina djur dom va så fina o goa hennes djur..har själv 2 hundar från henne...hon va en underbar människa r.i.p bodil saknar dig så..

    SvaraRadera
  8. De där s.k. inspektörerna bara vränger till allt.
    hittar på för att det ska låta mycket värre än det är.
    tur att de inte hann mörda hennes oskyldiga djur, vilket de verkar ha som hobby.
    Jag har sett hur de "jobbar" på nära håll.
    Någon borde se till att se sköter sina jobb och skriver som det är och inte vränger till.

    Hemskt att det skulle behöva gå så långt för Bodil.
    Det är fruktansvärt jobbigt när man inte har någon talan mot de där s.k. inspektörerna.
    Ingen lyssnar på vad man säger.

    Det har ofta gnällts om hennes djur.
    Tyvärr fick jag aldrig se en föreställning.

    SvaraRadera
  9. Tänker på när hon besökte kulturdagarna i Mörbylånga Hur hon värnade om sina djur har aldrig möt en människa som både bodde och levde med sina djur Tyvärr hade vi tänkt att hon skulle besökt oss i år Men tankarna går till hennes närmaste och till alla hennes djur

    SvaraRadera
  10. Husdjursmässan var misslyckad utan Bodil's deltagande.

    SvaraRadera
  11. agneta blomberg18/8/11 8:43 em

    Fick reda på vad som hänt Bodil idag 18/8-2011 och det är helt otroligt vilka människor det finns som sabbar människors liv.Hur vore det om dom som anmäler folk för djurplågeri anmälde rätt människor istället för oskyldiga människor som gör något bra för djur och barn. Länsstyrelsen verkar inte vilja hjälpa djuren . Åk dit där djuren verkligen lider istället. Djur som inte får mat och blir slagna.Länsstyrelsen kör med maktmissbruk.Kan dom inte se och tänka själva?!
    Det är inte första gången detta händer att människor som bryr sig om djuren blir anklagade för djurmisshandel.Ändring!
    Agneta Blomberg

    SvaraRadera